Aldri mer pengekrangler etter spleiselag

... men oppvasken kan vi ikke hjelpe dere med.

Med vår spleiselagskalkulator beholder dere den gode stemningen, også etter hytteturen. Foto: colourbox.com
Med vår spleiselagskalkulator beholder dere den gode stemningen, også etter hytteturen. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert vært der. Vennegjengen har vært på hyttetur. Noen legger ut for hytte, noen kjører bil, andre tar buss. Noen kjøper mat, en annen handler på polet. Noen spiser kjøtt, andre er vegetarianere. Og noen vil helst slippe å betale for alkoholen fordi de er gravid.

Når helgen er over og siste måltid er fortært kommer tiden for å snakke om penger, og regningene legges på bordet. Noen har lagt ut flere tusen, mens andre har ennå ikke betalt en krone. Samtidig skal ikke alle være med å betale for alt.

Hvem skylder hvem penger? Hvor mye skal hver enkelt betale? Og hva blir egentlig rettferdig?

Det er duket for en mindre vellykket avslutning på en fantastisk fin helg.

Ny kalkulator

Slik ser vår nye kalkulator ut. Foto: DinSide
Slik ser vår nye kalkulator ut. Foto: DinSide Vis mer


Fortvil ikke: Vår nye spleiselagskalkulator gjør regnestykket enkelt. Det vil si: Dere slipper å regne i det hele tatt. Bare fyll inn hvor mange som har vært med, hvem som har lagt ut for hva, og kryss ut de som ikke skal være med å betale på en spesifikk post.

Gå direkte til kalkulatoren

Se video som forklarer kalkulatoren nederst i artikkelen

Eller les vår forklaring:

Slik virker kalkulatoren

Vi tenker oss følgende eksempel: Vennegjengen har leid en hytte i Trysil en langhelg. Kristine har lagt ut for leie av hytte. Per har stått for innkjøp av mat, mens Fredrik har vært på polet. Janne og Katrine er gravide og drikker ikke, mens Bjørn bare ha Fernet, noe endel andre rynker på nesen av. Marianne var allerede på fjellet og møtte de andre på hytten, mens de fleste har kjørt bil opp. Bjørn og Katrine har betalt for bensin til hver sin bil. Vennegjengens gourmet, Fredrik, har sørget for et herremåltid fredag kveld, som han har handlet inn i tillegg til Pers storhandel. Og Janne og Bjørn kommer senere, og skal ikke spise fredagen.

Foto: DinSide
Foto: DinSide Vis mer


Først fyller du inn navnene på alle som er med på hytteturen i de øverste feltene i hver kolonne. Du skriver rett og slett over der det står Navn 1, Navn 2, et cetera.

I det første feltet på hver rad fyller dere inn utgift. Beløpet fyller dere inn under relevant person. For eksempel på raden dere har kalt for Leie hytte - fyller dere inn leieprisen i kolonnen under Kristine. I raden som er kalt for mat kan dere fylle inn den summen Per har betalt, og så videre.

Siden flere har kjøpt bensin, er det enkleste å bruke en rad til hver bil. For den raden dere kaller for Bensin B må dere hake av for alle som ikke satt på i Bjørns bil og skal være med å betale i det lille kvadratiske feltet til venstre for aktuell person på Bjørns bil-linjen. Dere gjør det samme for de andre som har lagt ut bensin.

Når alle utlegg er lagt inn, trykker dere på "Beregn" og kalkulatoren regner ut hvor mye hver og en skylder - eller har til gode, samt hvor mye helgen har kostet den enkelte. Dette er merket med rødt, grønt og svart, for å gjøre det ekstra enkelt å se. Hvordan dere velger å gjøre opp dere imellom, blir opp til dere.

Tips: På farten? Spleiselagskalkulatoren er også tilgjengelig på mobilversjonen av DinSide. Vi har sågar laget en egen variant for iPhone! Slik får du DinSide på mobilen

Se video
Ta meg til Spleiselagskalkulatoren

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer