Aldri mer telefonsex!

Er du redd for å få gigantiske regninger fra tele-sextjenester du aldri har ringt, kan du nå melde deg inn gratis i et nytt reservasjonsregister.

Nå kan du slippe skumle sexregninger!
Nå kan du slippe skumle sexregninger! Vis mer
Publisert

De siste årene har stadig flere telefonkunder klaget på høye regninger fra telesextjenester de ikke har brukt. Men dette problemet kan snart bli en saga blott. Både hos Telenor og det private firmaet Teletopia kan du registrere deg for å unngå slike krav i fremtiden. Begge er gratis, men virkningen er forskjellig.

Forbrukerrådet

I samarbeid med Forbrukerrådet har den privateide teleoperatøren Teletopia startet et reservasjonsregister for telefonabonnenter som ikke ønsker å benytte telesextjenester. Fra før kan du sperre telefonen mot teletorgnummer hos Telenor. Dette skal sikre deg mot telefonregninger fra 820- og 829-nummer. Imidlertid finnes det flere selskaper som tilbyr sextjenester på vanlige telefonnummer i Norge. Disse registrerer telefonnummeret på kunden og sender regningen til telefonabonnentens adresse. Skal du sperre telefonen din for vanlige telefonnummer koster det penger, og du utelukker i tillegg muligheten til å ringe til andre nummer med samme prefiks. Derfor kan det være en idé å prøve det nye registeret, der selskapene som fakturerer disse tjenestene kan "vaske" sine lister mot de som har reservert seg mot slike tjenester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.