Aldri mer tellerskritt !!!

Internett via tv- kabelen har til nå bare vært tilgjengelig for noen få brukere i Norge, men nå skal Janco Multicom og Telenor investere millioner av kroner for å bygge ut denne muligheten.

Tiden med å betale for tellerskritt er over. Foto: Karoline Brubæk
Tiden med å betale for tellerskritt er over. Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Vårt nye nett vil være dobbelt så raskt som ISDN, og samtidig være gratis å bruke sier Egil Perland, produktansvarlig i Janco Multicom.

- Du kan med andre ord være på nett så lenge du vil uten å måtte betale dyre tellerskritt, tillegger Perland. Det eneste vi krever er at du betaler kroner 423,50 i måneden, som også inkluderer et Internettabonnement.

-Vi er nå i ferd med å oppgradere vårt eksisterende nett i osloregionen slik at folk med kabel tv skal få muligheter for både Internett og telefon via den samme kabelen. I Europa er det kun Norge, Østerrike og Nederland som er med på dette prøveprosjektet, sier Perland. Han legger til at Janco med sine 320 000 abonnenter ikke frykter konkurransen med Telenor, som til nå har hatt monopol på telefon og internett i de tusen hjem.

-Teknologien gir oss muligheter til å virkelig utnytte den infrastrukturen Janco har investert i, og det ville ikke forundre oss om også energiselskapene snart tilbyr telefon og Internett via strømkontakten, avslutter Perland.

Telenor på banen

Telenor Conax heter avdelingen som skal sørge for å ta opp konkurransen med både kabel og energi selskapene. Ole Hansvold, teknisk sjef i Conax, sier til DinSide at de i disse dager er i ferd med å betateste et system som vil gi deg tilgang til over 70 tv-kanaler, mulighet for Internett, video-on-demand, online-tv-spill, og telefoni.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer