Billigste mobilabonnement juni 2021

Aldri vært billigere

Storbrukere kan fryde seg - det er nemlig liten vits å betale mer enn 400 kroner for et mobilabonnement.

PENGER Å SPARE: Prisforskjellene på norske mobilabonnementer er nå så store at enkelte gir deg like mye data hver dag som andre gir deg i løpet av en måned - til samme pris. Foto: Shutterstock / NTB
PENGER Å SPARE: Prisforskjellene på norske mobilabonnementer er nå så store at enkelte gir deg like mye data hver dag som andre gir deg i løpet av en måned - til samme pris. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert kvartal tar Dinside pulsen på mobilprisene i Norge, og vurderer du å bytte abonnement før sommerferien, får du alt du trenger å vite under.

Siden sist vi sjekket har det verken forsvunnet eller kommet nye operatører på banen, men mange av dem har justert prisene - til dels ganske kraftig.

Spesielt er det to operatører som utmerker seg med svært mye data for pengene. Nå kan du nemlig få praktisk talt ubegrenset data for under 400 kroner.

KAN BLI STORE: Dinsides sjekk av størrelser på nettsider viser at enkelte av dem kan tappe deg for over 100 megabyte på datakvota. Video: Embla Hjort-Larsen. Foto: NTB Vis mer

200, 300 og 500 kroner

Som før ser vi på hva du får for 200 kroner, 300 kroner og 500 kroner hos norske operatører.

På hvert nivå stiller vi et minimumskrav til medfølgende data for at listene ikke skal bli altfor lange, men det er altså verdt å merke seg at veldig mange abonnement dermed ikke kvalifiserer til å stå på lista.

Finner du ikke abonnementet ditt i lista under, betyr det med andre ord at det ville ha ligget i bunnen om det hadde vært med, og at du definitivt bør vurdere å bytte for å få mer for pengene.

Så - la oss se på prisene, som for øvrig er hentet inn fra operatørenes nettsider formiddagen 9. juni:

Maks 200 kroner (1 GB+)

Setter vi smertegrensa på 200 kroner og krever minimum 1 GB med mobildata, ser lista slik ut:

Her er det altså Chilimobil som kommer best ut av det, og som er alene om å by på 3 gigabyte med mobildata for under 200 kroner. Flere operatører tilbyr 1 GB til 125 kroner, som da blir det billigste om du klarer deg med det.

Om du er villig til å ofre data rollover (der ubrukt data blir med til neste måned), kan du for øvrig få gigabyten ned i 99 kroner hos Skymobil, så er det nevnt.

Uansett, mest for 200 kroner får du altså hos Chilimobil.

Chilimobil 3 GB gir deg mest for pengene under 200 kroner.
Chilimobil 3 GB gir deg mest for pengene under 200 kroner. Vis mer

Maks 300 kroner (4 GB+)

Du får imidlertid vesentlig mer data om du er villig til å legge på en ekstra hundrelapp på månedsregninga. Bare se her:

Som du ser har vi lagt inn noen stjerner i tabellen:

* Happybytes «mye data»-abonnement er av en veldig spesiell karakter. Her får du nemlig 1 GB mobildata hver dag, der telleren nullstilles ved midnatt. Dersom du bruker opp denne gigabyten hver dag, kan du altså klokke inn på 28/29/30/31 gigabyte på en måned avhengig av hvilken måned vi snakker om og hvorvidt det er skuddår.

Har du, derimot, data til overs en dag, får du ikke den datamengden tilbake - den er da tapt. Med varierende databruk fra dag til dag vil du med andre ord kunne lande godt under 30 gigabyte på én måned.

En fordel er selvsagt at du aldri trenger å vente lenger enn til midnatt før du kan bruke telefonen som før igjen (jeg vet i hvert fall om én tolvåring som nok hadde likt det), og skulle du ha ekstra behov en dag, får du en ekstra gigabyte for 19 kroner, som da riktignok også bare varer frem til midnatt.

Siden vi sjekket prisene tidligere i år, har Happybytes senket prisen med 50 kroner, og dermed fremstår Happybytes tilbud i våre øyne mer attraktivt enn Chilimobils tradisjonelle 15 GB-abonnement (med data rollover), som i tillegg er en femtilapp dyrere.

Sist var de to likt priset, og i avstemningsboksen den gangen svarte 69 prosent av leserne at de syntes Happybytes' tilbud var det beste av de to.

Som en kuriositet kan vi jo nevne at Telenor tar 249 kroner for en gigabyte i måneden. Hos Happybytes får du samme datamengde hver dag - ja, faktisk til én krone mindre på månedsregninga.

** Vi har også merket av Ice' priser for 10 GB og 15 GB-abonnement med stjerner. Grunnen til det er at det er et tidsbegrenset tilbud som varer ut denne uka (til og med 14. juni). Du beholder prisen etter det, men du må altså slå til relativt kjapt. Dette er prisen Ice vanligvis tar for henholdsvis 4 GB og 8 GB-abonnementene sine (som du også finner i tabellen).

For 99 kroner ekstra kan du dessuten oppgradere disse abonnementene med tjenesten «Data frihet», som gir deg 1000 (!) GB ekstra per måned. Her er det dog verdt å merke seg to ting: Disse gigabytene får du kun brukt når du er koblet til Ice' eget mobilnett (Ice leier Telias nett der de ikke har dekning selv), og de er fartsbegrenset til 10 Mbps, som for så vidt bør være god nok fart om du bare bruker nettet fra mobiltelefonen. HD-video fra Netflix krever rundt 5 Mbps, og da Ice lanserte tjenesten, fortalte sjefen sjøl, Eivind Helgaker, at han ukene i forkant hadde begrenset hastigheten hos de ansatte til 10 Mbps uten å få én henvendelse om det.

*** Vi har også stjernemerket Vipps, fordi det er den eneste norske mobiloperatøren som ikke har utløpsdato på rollover-data. Der de andre kun lar deg spare opp like mye data som du har inkludert i abonnementet, der du hver måned kan starte med maksimalt det dobbelte av det du betaler for, kan du spare opp så mye du vil hos Vipps. Det er en fordel som er verdt å merke seg.

Uansett - mest-for-300-kroner-prisen går til Happybytes «Mye data»-abonnement.

Happybytes «mye data»-abonnement (tidligere «1-om-dagen») gir deg mest under 300 kroner.
Happybytes «mye data»-abonnement (tidligere «1-om-dagen») gir deg mest under 300 kroner. Vis mer

Maks 400 kroner (15 GB+)

For første gang har vi kommet dit at du for under 400 kroner i måneden kan få fri databruk etter at kamphanene Chilimobil og Happybytes bruset med fjærene tidligere denne måneden.

Både Chilimobil og Happybytes gir deg i størrelsesorden 100 GB med fri fart, og skulle du bruke det opp, blir hastigheten begrenset til 3 Mbps (fortsatt ytterst brukbart) etterpå.

Her er tabellen:

Som du ser får du 108 GB hos Happybytes mot 100 GB mot Chilimobil, men sistnevnte kan friste med litt større EU-kvote (27 GB mot 24 GB) og muligheten for tvilling-/datasim, så hvilket som er best der, avhenger litt av behov. Vi gir dem begge billigst-stempelet denne runden.

Happybytes Fri data gir deg mest for pengene for under 500 kroner.
Happybytes Fri data gir deg mest for pengene for under 500 kroner. Vis mer
Chilimobil fri data gir deg mest for pengene for under 500 kroner.
Chilimobil fri data gir deg mest for pengene for under 500 kroner. Vis mer

* Stjerna på Talkmore har vi satt fordi 499-kronersprisen er fartsbegrenset på 10 Mbps. Her kan du legge på en femtilapp (549,-) for å begrense den på 100 Mbps (vil neppe oppleves som noe begrensning) og eventuelt enda en tohundrelapp (749,-) for fri fart, noe Chilimobil og Happybytes altså gir deg for nesten halve prisen.

** Vipps tilbyr, som nevnt i forrige seksjon, ubegrenset datarulling, altså der du kan spare opp så mye du vil og ikke begrenset til like mye data som du har i abonnementet fra før.

*** Telia-eide Mycall har abonnementer som er beregnet på folk med familie/venner i utlandet. Abonnementet vi har tatt med i oversikten inkluderer ubegrenset ringing til EU/EØS, samt USA og Canada. Det er noe øvrige abonnement i oversikten ikke inkluderer.

Billigst per GB-nivå

Som vanlig lister vi opp den laveste prisen per gigabytenivå under. For mange av nivåene finnes det rimeligere eller likt prisede abonnementer med mer data, og de er derfor ikke med i oversikten. For eksempel er det ingen 20 GB-abonnement som er rimeligere enn det billigste 30 GB-abonnementet.

Billigst per nivå

Datamengde Pris Operatør
1 GB125Scooper, Skymobil, Telipol
2 GB149Chilimobil
3 GB199Chilimobil
5 GB219Release
(Inntil 30 GB)248Happybytes
10 GB249Ice (tidsbegrenset tilbud)
15 GB299Chilimobil, Release, Ice (tidsbegrenset tilbud)
30 GB349Chilimobil, Release
108 GB398Happybytes

Hvilket nett bruker operatørene?

Mange bor (eller har hytte) på steder der det spiller en vesentlig rolle hvilket mobilnett de bruker. I oversikten under ser du hvilke nett de ulike operatørene benytter seg av:

ChilimobilTelia
FjordkraftTelenor
GudbrandsdalTelenor
HappybytesTelenor
ScooprTelenor
IceIce/Telia
MycallTelia
NorgesenergiTelenor
OnecallTelia
Xplora mobilTelenor
ReleaseTelenor
SagaTelenor
SkymobilTelenor
TalkmoreTelenor
TelenorTelenor
TeliaTelia
TelipolTelenor
TiseTelia
VippsTelenor

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer