Skattekortet 2021

Aldri vært viktigere å sjekke

Skatteetaten opplyser at over halvparten av oss ikke har sjekket det nye skattekortet, og har nå sendt ut nye påminnelser. Mange kan risikere en real skattesmell om de ikke logger inn og ser på skattekortet sitt.

SKATTELISTENE: Åpne skattelister gjør at du kan se hvem som har søkt deg opp. Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

Det har kanskje aldri har vært viktigere å sjekke skattekortet, men det er fortsatt opptil 2,5 millioner personer som ikke har sjekket opplysningene, skriver Skatteetaten.

Skattekortet bestemmer hvor mye skatt som trekkes fra lønn di og andre utbetalinger. Du har selv ansvar for å justere skattekortet ditt.

Coronapandemien kan imidlertid ha hatt en betydelig innvirkning på hva du skal betale i skatt for året som har gått. Det vil derfor være ekstra viktig å sjekke at opplysningene Skatteetaten har om deg er riktige.

Nederst i saken kan du lese hvordan du sjekker og endrer skattekortet

- Alle må sjekke skattekortet

I desember hvert år mottar du skattetrekksmeldingen. Den gir informasjon om skattekortet og hvordan Skatteetaten har kommet fram til hva du skal betale i skatt.

Men, i januar var det altså fortsatt 2,5 millioner skattepliktige som ikke hadde sjekket om opplysningene i skattekortet stemte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer