Skattekortet 2021

Aldri vært viktigere å sjekke

Skatteetaten opplyser at over halvparten av oss ikke har sjekket det nye skattekortet, og har nå sendt ut nye påminnelser. Mange kan risikere en real skattesmell om de ikke logger inn og ser på skattekortet sitt.

SKATTELISTENE: Åpne skattelister gjør at du kan se hvem som har søkt deg opp. Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert

Det har kanskje aldri har vært viktigere å sjekke skattekortet, men det er fortsatt opptil 2,5 millioner personer som ikke har sjekket opplysningene, skriver Skatteetaten.

Skattekortet bestemmer hvor mye skatt som trekkes fra lønn di og andre utbetalinger. Du har selv ansvar for å justere skattekortet ditt.

Coronapandemien kan imidlertid ha hatt en betydelig innvirkning på hva du skal betale i skatt for året som har gått. Det vil derfor være ekstra viktig å sjekke at opplysningene Skatteetaten har om deg er riktige.

Nederst i saken kan du lese hvordan du sjekker og endrer skattekortet

- Alle må sjekke skattekortet

I desember hvert år mottar du skattetrekksmeldingen. Den gir informasjon om skattekortet og hvordan Skatteetaten har kommet fram til hva du skal betale i skatt.

Men, i januar var det altså fortsatt 2,5 millioner skattepliktige som ikke hadde sjekket om opplysningene i skattekortet stemte.

- Vi har nå sendt ut påminnelse til alle de som ikke har vært inne og åpnet skattekortet. Jeg oppfordrer alle som ikke har gjort det til å sjekke at opplysningene stemmer og eventuelt endre skattekortet, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

SKATTELISTER: Er du nysgjerrig på å vite hva for eksempel Petter Northug tjente i fjor? Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Konsekvensene av å ikke endre skattekortet

En grei huskeregel er at alt som påvirker privatøkonomien din vil kunne påvirke skattetrekket ditt.

Hvis opplysningene i skattekortet er feil, kan du bli trukket for mye i skatt. Dette får du for så vidt tilbakebetalt til slutt, men denne «refusjonen» kan komme så seint som oktober 2022.

Er skattetrekket for lavt, derimot, vil du etter hvert få en regning med restskatt å betale.

Dette kan påvirke skatten din

Som sagt kan coronavirusutbruddet og de økonomiske ringvirkningene av det ha mye å si for hva du skal betale i skatt for 2020.

Her er ei liste med noen eksempler:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer