Aleksander Iversen (24) fikk drømmejobben

Fikk jobbe to uker på vingård i solfylte Australia - midt i den norske vinteren. Nå kan du oppleve det samme.

DRØMMEJOBB: - Det var ikke ett kjedelig øyeblikk, sier Aleksander Iversen etter to varme uker på vingård i Australia. Nå kan du søke om å få oppleve det samme. Foto: Privat
DRØMMEJOBB: - Det var ikke ett kjedelig øyeblikk, sier Aleksander Iversen etter to varme uker på vingård i Australia. Nå kan du søke om å få oppleve det samme. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens vi nordmenn står foran flere måneder med kulde og nedbør, kan australierne glede seg over at det går mot brennende varme og sol hele dagen. Og derfor er nok mange nordmenn som kunne tenke seg en tur down under i løpet av de kalde vintermånedene.

Nå frister Norsk Sommelier Utdannelse og Vinhuset Lindemans med et jobbtilbud som bør høres forlokkende godt ut for solfrelste og vinglade nordmenn:

To uker på vingård i solfylte Australia, der du får følge hele produksjonsprosessen av vin i et av Australias mest kjente vinhus. Viktigste kvalifikasjon: Lidenskap for vin.

TOPP 10: - Dette er drømmejobbene

Aleksander vant i fjor

For å være en aktuell kandidat for jobben, må du være norsk statsborger over 18 år og ha mulighet til å reise til Australia i februar eller mars neste år. Lidenskap for vin er også påkrevd. Søknad sendes til vinmakeraustralia@yahoo.no.

SE HVEM SOM HOPPER MELLOM DRUENE: Kenguruer blant vinrankene i Australia. Foto: Lindemans
SE HVEM SOM HOPPER MELLOM DRUENE: Kenguruer blant vinrankene i Australia. Foto: Lindemans Vis mer


Du bør belage deg på at det kan bli kamp om den ganske så lukrative praktikantplassen. Da stillingen ble utlyst i fjor, var det så mange søkere som ønsket å være med, at selskapene måtte avholde en audition i Oslo.

Der ble det konkurrert i blant annet druetråkking, vin-quiz og blindsmaking.

Til slutt var det 24 år gamle Aleksander Inversen som fikk lov til å reise fra iskalde Norge til Australia for å kose seg blant vinrankene i kenguruenes hjemland.

- Det var ikke ett kjedelig øyeblikk. Jeg reiste rundt i ulike regioner av Australia, smakte på druer og var med på alt fra innhøsting om natten til vinen var ferdig. Jeg sto på dag og natt, men det blir aldri et slit så lenge du koser deg og gjør noe du er glad i, sier Iversen.

Jobb: Teste engelske puber

Lindemans er ikke alene om å friste nordmenn til å jobbe med edle dråper i utlandet. I fjor kunne DinSide fortelle om to britiske byer som søkte etter en nordmann som var villig til å teste ut de to byenes beste puber.

Oppgaven besto i å vurdere puben utfra stemning, ølutvalg og mat, kunne det britiske turistkontoret melde. Og kriteriene for å være aktuell for jobben var det ikke noe å si på:

- Man må elske det britiske, pubkulturen, og være god i engelsk, kunne Kim Henrik Løvlie i Visit Britain fortelle DinSides lesere.

LES SAKEN: Ledig jobb som ølekspert

Fikk verdens beste jobb

Å friste med drømmejobber er populært for tiden. Kanskje den mest profilerte drømmejobben som har blitt utlyst de siste årene er jobben som øypasser på en øy ved den solfylte østkysten av Australia.

Det var turistkontoret til den australske delstaten Queensland som kunne friste med det de kalte for "Verdens beste jobb".

Etter en utsiling blant 34.000 søknader, en rekke uttakelsesrunder, flere avstemminger og mange fysiske og psykiske tester, var det til slutt britiske Ben Southall som fikk jobben som øypasser.

Southall har si egen blogg, der han skriver om livet på Great Barrier Reef og hvor bra "verdens beste jobb" egentlig er. Les bloggen hans her.

LETER DU ETTER DRØMMEJOBBEN? DA BØR DU LESE DISSE TIPSENE:
>>> Ti cv-myter
>>> Slik kupper du jobbintervjuet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer