Alenemor - god butikk!

Som alenemor eller alenefar får du mange penger. Faktisk mye mer enn det barna koster. I et typisk eksempel utgjør statlig støtte og barnebidrag hele 134.559 kroner - NETTO - hvert år!

Publisert

Vi har sett på følgende eksempel: Du er mor med brutto inntekt på 200.000 kroner. Du har to barn på henholdsvis to og fire år. Barnas far tjener 300.000 kroner.

Med disse forutsetningene vil du etter samlivsbruddet sitte igjen med et netto overskudd på 63.000 kroner sammenlignet med om du bodde for deg selv, uten barn, og med nåværende inntekt.

Og da har vi ikke tatt hensyn til hverken den kommende kontantstøtten eller at du finner deg en ny mann som du vil dele hushold med. Da kan den økonomiske situasjonen bli enda lysere.

Aleneforeldre kan glede seg over mange statlige støtteordninger i tillegg til barnebidrag.

To barn og du dobler din lønn

Beregningene vi har foretatt viser at dersom du i dag tjener 200.000 kroner vil to barn på to og fire år ha samme virkning som om din arbeidsgiver doblet din nåværende brutto inntekt på 200.000 kroner - til omlag 400.000 kroner. Etter skattefordeler og stønader øker nemlig din disponible inntekt etter skatt med omlag 135.000 kroner - fra 142.596 til 277.155.

Av staten mottar du 92.000 kroner i året gjennom skattefordeler og diverse trygder/stønader (se egen artikkel) - alt sammen netto. Dersom din eksmann har en inntekt på 300.000 kroner utgjør barnebidraget 43.000 kroner til din fordel - netto. Totalt får du altså 135.000 kroner netto tilført din økonomi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer