Alkohol knytter sterkere bånd

Vennskap er viktig, og her kan alkohol spille en rolle. Den kan forsterke vennskapet mellom venner.

- Det er tydelig at alkohol ikke bare oppfattes som et sosialt lim, men også som en måte å oppnå sterkere og mer intime vennskap, sier forskerne. Foto: Colourbox.com
- Det er tydelig at alkohol ikke bare oppfattes som et sosialt lim, men også som en måte å oppnå sterkere og mer intime vennskap, sier forskerne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alkohol har en avslappende og oppmuntrende effekt på de fleste mennesker. Nå viser ny forskning at å drikke alkohol ute får det sosiale samværet til å fungere bedre.

Vennskap blir med andre ord forsterket gjennom alkoholen.

- Å drikke seg full sammen fører til sterkere sosiale bånd og et mer fortrolig forhold mellom venner. Slik begrunner unge voksne sin bruk av alkohol på skjenkesteder i Oslo, melder nettsidene til Statens institutt for rusmiddelforskning (SIRUS) og viser til en studie av SIRUS-forskerne Ingeborg Lund og Janne Scheffels.

Det er ingen tvil om at alkohol har en stor betydning i de unge voksnes sosiale liv.

Vet du dette om alkohol? Ta testen her!

Les også:Må drikke for å ha det gøy12 myter om bakrus

Sosialt lim

- Det er tydelig at alkohol ikke bare oppfattes som et sosialt lim, men også som en måte å oppnå sterkere og mer intime vennskap, sier Lund ifølge nettsidene.

Forskerne har intervjuet 13 personer i alderen 25-35 år. Ni av disse skrev i tillegg dagbok om ulike drikkesituasjoner. Studieperioden varte i to måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer