Alkoholsalg

Alkoholsalget øker

Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol økte med 0,5 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Rusbrus går mest opp.

VI KJØPER MER ALKOHOL: Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol økte med 0,5 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Rusbrus går mest opp. Foto: NTB scanpix
VI KJØPER MER ALKOHOL: Alkoholomsetningen målt i antall liter ren alkohol økte med 0,5 prosent i årets tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Rusbrus går mest opp. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig har også salget av vin og øl økt, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

I årets tredje kvartal 2017 var omsetningen av alkoholliter på omtrent 6.467.000. Tallet angir mengden omregnet til antall liter ren alkohol. I samme periode i år har den vært 6.503.000 alkoholliter.

Rusbrus øker mest

For rusbrus har økningen vært 5,6 prosent.

– Selv om den prosentmessige rusbrusomsetningen har økt såpass mye, tilsvarer dette fortsatt en svært liten andel av den totale alkoholomsetningen, da det blir solgt minst rusbrus, skriver SSB.

Rusbrussalget ligger fortsatt 14,2 prosent lavere i tredje kvartal enn i andre kvartal i år.

Mer øl, mindre sprit

Salget av øl fortsetter å øke, og det utgjør 46,2 prosent av alkoholomsetningen målt i alkoholliter. Økningen fra tredje kvartal i fjor til samme periode i år var 0,1 prosent.

Det eneste som har blitt redusert, er salget av brennevin, som falt med 0,8 prosent.

Tallene omfatter ikke taxfree og grensehandel, understreker SSB.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer