Alkoholsalget stenger i påsken

Både i Norge og Sverige blir det vanskelig å få tak i alkoholholdige drikker de neste dagene.

ALKOHOLFRI PÅSKEFERIE: Om du har tenkt til å nyte alkohol de neste dagene, bør du ikke vente for lenge med å gå i butikken eller på Vinmonopolet. Foto: Colourbox.com
ALKOHOLFRI PÅSKEFERIE: Om du har tenkt til å nyte alkohol de neste dagene, bør du ikke vente for lenge med å gå i butikken eller på Vinmonopolet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Påsken står for tur, helligdagene kommer på rekke og rad, og har du planer om å nyte et glass vin eller to de neste dagene må du være tidlig ute.

Påsken betyr nesten full stans for alkoholsalg fra butikk og Vinmonopol her i landet, så det gjelder å planlegge tidlig.

De normale åpningstidene

Vinmonopol-utsalgene rundt om i landet holder åpent til og med onsdag. Da stenger butikkene klokken 15.00 – med unntak av butikkene i Andenes, Egersund, Hammerfest og Vanylven som stenger klokken 14.00 denne dagen.

Hver kommune kan nemlig innskrenke Vinmonopolets åpningstider etter eget ønske. På en normal hverdag kan Vinmonopolet tidligst åpne klokken 08.30 og senest stenge klokken 18.00, ifølge alkoholloven. På lørdager og dager før helligdager skal salget opphøre senest klokken 15.00.

Her kan du laste ned en pdf-fil med åpningstidene til samtlige polutsalg i Norge. Du kan også se Vinmonopolet.no for mer informasjon.

Gikk det galt på vei hjem fra polet? Du kan få ny vin

Slutt fra Skjærtorsdag

Fra Skjærtorsdag blir det altså en lang pause for salg av alkohol som måler mer enn 4,75 volumprosent alkohol. Heller ikke på Påskeaften blir det mulighet å handle på Vinmonopolet. Første salgsdag etter påske blir tirsdag 6. april, til normale åpningstider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer