Alle drømmer om utroskap

Fantaserer du om sex med en annen enn kjæresten? Du er ikke alene:

Alle drømmer om utroskap
Publisert
Sist oppdatert

Seksuelle fantasier om andre enn partneren er svært vanlige. Nå viser en britisk undersøkelse at 90 prosent av alle kvinner og hele 96 prosent av alle menn av og til fantaserer om sex med en annen.

Les også: - Utroskap kan redde forholdet

Drømmer om postmannen
- At vi fantaserer om andre er helt naturlig, for vi får jo nye impulser hver dag som vi bearbeider, sier sexologen Kathrine Janouch til avisen Ekstra Bladet.

- Flere burde bruke fantasier aktivt og ikke skamme seg over dem, for fantasiene kan virkelig få fart på samlivet. Man kan også dele fantasiene med sin partner. For det er når tankene begrenses, at risikoen for faktisk utroskap øker, mener Janouch.

Og når det kommer til fantasier, er det ikke først og fremst filmstjerner og kjendiser som blandes inn. De fleste fantasiene handler om noen i nærmiljøet, som kolleger, venner, en dame i butikken eller postmannen.

Er han utro? Her er fem tips som avslører utro ektemenn:

Trofast under sex
Den britiske undersøkelsen som omfatter 19.000 kvinner og menn, viser også at over halvparten av mennene har fantasier om å gå til sengs med to kvinner. Men bare litt over en fjerdedel av kvinnene kunne tenke seg selskap av flere menn samtidig.

Selv om mange har seksuelle fantasier om andre, er fokuset på riktig plass under selve akten. Bare én av tre innrømmer at de av og til tenker på noen andre enn den de har sex med.

Den danske sexologen Joan Ørting er også tilhenger av frie fantasier. Men det er ikke alle strøtanker som bør deles med partneren.

- Du bør passe deg for å fortelle om fantasier hvor partneren ikke er med, det kan skape sjalusi. Spesielt menn kan noen ganger ha en svært livlig fantasi som kvinner har problemer med å sammenlikne seg med, sier Ørting til Ekstra Bladet.

- Fantasien kan være et felles rom som man går sammen inn i. Så den fantasien om hunder og tre store negere, kan du kanskje la være å fortelle om, sier Ørting.

Hva drømmer kvinnene om? 57 prosent vil gjøre dette med en mann i bilen:

TEST: Tar han kjærligheten for gitt?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer