Alle e-aktørene får papir-selvangivelse

Problemer med nettjenesten Altinn får konsekvenser.

Nå får også skatteytere som er registrert som e-aktører selvangivelsen i posten. Foto: Kim Jansson
Nå får også skatteytere som er registrert som e-aktører selvangivelsen i posten. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av rundt 413.000 nordmenn som har registrert deg som e-aktør, har du kanskje fortsatt ikke fått sjekket selvangivelsen i år.

I prinsippet betyr det å være e-aktør at du har bedt om å slippe å få selvangivelsen levert i papirformat. Dermed må du på nett. Men Altinn har nå vært nede siden tirsdag kveld etter et alvorlig sikkerhetsbrudd, der flere tusen nordmenn logget seg inn og fikk opp oslomannen Kenneths selvangivelse istedet for sin egen.

Sender papir til alle

Natt til fredag er det fortsatt uklart når Altinn blir tilgjengelig igjen. Dermed har Skatteetaten besluttet at alle skatteytere vil få selvangivelsen tilsendt i posten. Utsendingen startet allerede torsdag, melder Skatteetaten i en pressemelding, og ekstrakostnaden for dette skal ligge i overkant av to millioner kroner, skriver VG torsdag kveld.

En av årsakene til at alle nå får selvangivelsen på papir, er at etaten vil sikre seg at samtlige får god tid til å sjekke tallene før fristen for innlevering 30. april.

– Vi mener de elektroniske løsningene er best totalt sett, men postgangen er mye brukt i Norge og vi stoler på den, skriver Skattetaten i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer