Alle faresignalene

Dette er de viktigste signalene på at det er noe muffens med selskapene.

Publisert
Sist oppdatert

E-post Du sender mail etter mail, men får ingen respons. Hvis butikken bruker Hotmail eller andre gratis e-posttjenester kan det være et signal om at de er useriøse.

Sjokkmarkedsføring Tilbudene du får, er for gode til å være sanne. Her er det noe muffens du bør sjekke ut.

Ingen gateadresse. Dermed unngår svindlerne at folk ser at de driver en forretning som slett ikke er noen butikk. De skjuler at de ikke har noen varer.

Bare postboksadresse.Ingen kan få tak i dem "på kontoret". Et kjennemerke på lyssky virksomhet.

Bare 810-nummer eller mobiltelefonnummer. Dermed kan bakmennene ikke eller vanskelig spores. Eller: Du finner ikke noe telefonnummer på nettsidene.

Usentral beliggenhet Har de kontoradresse, er den gjerne i et usentralt og billig område. Lite penger skal brukes på denslags.

Ansvarlige, for eksempel daglig leder eller eier, oppgis ikke. Dette gjøres for å skjule det åpenbare, nemlig at de har en historie. De har drevet på kanten av loven før.

"Power selling": Utrolig pågående telefonsalg, for eksempel av eiendommer og verdipapirer. Ringer flere ganger om dagen og er ubehagelige overfor kundene (for eksempel: "Har du virkelig ikke råd til det?")

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer