Alle foreldres skrekk

Ferieparadiset Ibiza er en rugekasse for en rekke kjønnsykdommer, viser en ny undersøkelse. En av fire gutter og en av syv jenter hadde sex med mer enn en partner, og mange droppet kondom.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Undersøkelsen er gjennomført med 1.500 feriegjester mellom 2000 og 2002. Forskerne fant ut at en av fire menn og en av syv kvinner hadde sex med mer enn én partner mens de var på ferie, og mange brukte ikke kondom.

I tidsskriftet STI Journal skriver forskerne at strakstiltak er nødvendig for å beskytte helsen til feriegjestene.

Det var kun engelskmenn som ble spurt i undersøkelsen, og resultatene er med på å forklare hvorfor gonoré og syfilis øker med rakettfart i Storbritannia, skriver BBC.

Flyplass-intervjuProfessor Mark Bellis og kollegene hans fra folkehelsesenteret ved Liverpool John Moores University intervjuet engelskmenn mellom 16 og 35 år på Ibiza airport da de var på vei hjem fra ferien.

De fant ut at halvparten av de som reiste til øya uten en partner hadde sex mens de var på ferie, og kun 60 prosent sa de alltid brukte kondom.

Mange av de spurte sa de hadde hatt sex med mer enn én partner på ferien. 11 prosent av mennene og 3 prosent av kvinnene sa de hadde hatt sex med mer enn seks partnere.

Det var mer sannsynlig at folk som hadde hatt en lang rekke seksualpartnere i seks måneder før de reiste, hadde ubeskyttet sex med mer enn én partner i ferieparadiset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.