Alle foreldres skrekk

Ferieparadiset Ibiza er en rugekasse for en rekke kjønnsykdommer, viser en ny undersøkelse. En av fire gutter og en av syv jenter hadde sex med mer enn en partner, og mange droppet kondom.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Undersøkelsen er gjennomført med 1.500 feriegjester mellom 2000 og 2002. Forskerne fant ut at en av fire menn og en av syv kvinner hadde sex med mer enn én partner mens de var på ferie, og mange brukte ikke kondom.

I tidsskriftet STI Journal skriver forskerne at strakstiltak er nødvendig for å beskytte helsen til feriegjestene.

Det var kun engelskmenn som ble spurt i undersøkelsen, og resultatene er med på å forklare hvorfor gonoré og syfilis øker med rakettfart i Storbritannia, skriver BBC.

Flyplass-intervju
Professor Mark Bellis og kollegene hans fra folkehelsesenteret ved Liverpool John Moores University intervjuet engelskmenn mellom 16 og 35 år på Ibiza airport da de var på vei hjem fra ferien.

De fant ut at halvparten av de som reiste til øya uten en partner hadde sex mens de var på ferie, og kun 60 prosent sa de alltid brukte kondom.

Mange av de spurte sa de hadde hatt sex med mer enn én partner på ferien. 11 prosent av mennene og 3 prosent av kvinnene sa de hadde hatt sex med mer enn seks partnere.

Det var mer sannsynlig at folk som hadde hatt en lang rekke seksualpartnere i seks måneder før de reiste, hadde ubeskyttet sex med mer enn én partner i ferieparadiset.

Forskerne mener feriegjestenes oppførsel er en alvorlig risikofaktor med tanke på utbredelsen av seksuelt overførbare sykdommer både nasjonalt og internasjonalt.

Sex-ferie
Nesten 20 prosent av de spurte oppga at hovedgrunnen til at de reiste til Ibiza var for å ha sex. Forskerne skriver at resultatene viser at mange unge mennesker utsetter seg selv for risiko for å få en kjønnsykdom på Ibiza.

- En stor mengde individer som besøker internasjonale nattelivs-feriesteder har ubeskyttet sex med folk de møter utenlands, skriver forskerne.

 

Mozon.no, 04.02.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer