Alle har rett til mat

Mer enn 850 millioner mennesker lider av sult. Retten til mat er temaet på Verdens Matvaredag i dag.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Retten til mat er en menneskerett. Likevel lider 854 millioner mennesker av konstant sult, og tallene har økt siden begynnelsen av tusenårsskiftet, ifølge FN.

I en verden av overflod er dette uakseptabelt, mener orgnisasjone. Derfor er retten til mat valgt som tema for matvaredagen i år.

Ifølge FN er det nå viktig at stemmen til disse menneskene blir hørt, og det må arbeides for å verne den grunnleggende menneskerettigheten deres.

Les også: FN slår party-dop alarm

”Årets grovis”På Verdens matvaredag arrangerer Landbruks- og matdepartementet og Baker- og Konditormesternes Landsforening ”Verdens Brøddag” i Oslo. Der er det en salgsutstilling av brødvarer fra over 20 utstillere og vinnerne av konkurransen ”Årets grovis” og ”Årets brød” blir presentert og beæret. Alle salgsinntektene går til TV-aksjonen.

Utover det foregår det ingen aktiviteter for å markere dagen i Norge, ifølge FN.

Går for tregt- Vi må anerkjenne den rollen menneskeretter spiller i kampen mot sult og fattigdom, og sammenhengen mellom utvikling, menneskeretter og sikkerhet, skriver FN på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.