Alle har rett til mat

Mer enn 850 millioner mennesker lider av sult. Retten til mat er temaet på Verdens Matvaredag i dag.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Retten til mat er en menneskerett. Likevel lider 854 millioner mennesker av konstant sult, og tallene har økt siden begynnelsen av tusenårsskiftet, ifølge FN.

I en verden av overflod er dette uakseptabelt, mener orgnisasjone. Derfor er retten til mat valgt som tema for matvaredagen i år.

Ifølge FN er det nå viktig at stemmen til disse menneskene blir hørt, og det må arbeides for å verne den grunnleggende menneskerettigheten deres.

Les også: FN slår party-dop alarm

”Årets grovis”På Verdens matvaredag arrangerer Landbruks- og matdepartementet og Baker- og Konditormesternes Landsforening ”Verdens Brøddag” i Oslo. Der er det en salgsutstilling av brødvarer fra over 20 utstillere og vinnerne av konkurransen ”Årets grovis” og ”Årets brød” blir presentert og beæret. Alle salgsinntektene går til TV-aksjonen.

Utover det foregår det ingen aktiviteter for å markere dagen i Norge, ifølge FN.

Går for tregt- Vi må anerkjenne den rollen menneskeretter spiller i kampen mot sult og fattigdom, og sammenhengen mellom utvikling, menneskeretter og sikkerhet, skriver FN på sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer