Alle kan få 2,57 prosent rente i 20 år

Husbanken gir gunstige vilkår til alle som bygger "nøkternt".

Nukleus fra Nordbohus er kanskje ikke det man forbinder med et Husbank-hus, men dette er nøkternt nok til å kvalifisere til det gunstige grunnlånet. Foto: Nordbohus
Nukleus fra Nordbohus er kanskje ikke det man forbinder med et Husbank-hus, men dette er nøkternt nok til å kvalifisere til det gunstige grunnlånet. Foto: Nordbohus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Husbanken forbindes kanskje først og fremst med lån til førstegangsetablerere og økonomisk vanskeligstilte, men det er nok mange som ikke er klar over at Husbanken også deler ut penger til langt flere enn de som trenger det aller mest:

Du kan faktisk få fastrentelån med 20 års bindingstid til 2,57 prosent fra Husbanken, uansett hvor mye du tjener.

Vidunderet som kan sikre deg en latterlig lav rente i 20 år kalles grunnlån. Her er det bare å lære seg reglene og smi mens jernet er varmt.

En gavepakke

Med en rente på 2,6 prosent koster det totalt 5.146.080 kroner å betale tilbake 4 millioner over 20 år med grunnlån. Tar vi utgangspunkt i renten DNB tilbyr for 10-års bindingstid (4,2 prosent) vil det samme lånet koste 5.931.120 kroner å betale tilbake.

Et forenklet regnestykke viser altså at en bolig til 4 millioner kroner vil bli om lag 800.000 kroner rimeligere over 20 år, om den er finansiert med grunnlån fremfor tradisjonelt banklån.

Hva er så egentlig et grunnlån? Jo, i følge Husbanken selv ytes grunnlån til "nøkterne boliger" som holder en særlig høy kvalitet knyttet til miljø og tilgjengelighet. Er du villig til å bygge en slik bolig? Da er du i så fall kvalifisert til en svært gunstig finansiering av boligdrømmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.