Skattemeldingen 2017

Alle næringsdrivende må levere skattemeldingen

Her er alt du må vite for å rekke fristen 31. mai.

LEVERINGSPLIKT: Næringsdrivende må levere selv om de verken har hatt inntekt eller aktivitet i løpet av 2017, og nye regler fra i fjor medfører at du kan straffes med tvangsmulkt hvis du ikke leverer skattemeldingen for næringsdrivende når du har mottar denne, understreker Skattebetalerforeningen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
LEVERINGSPLIKT: Næringsdrivende må levere selv om de verken har hatt inntekt eller aktivitet i løpet av 2017, og nye regler fra i fjor medfører at du kan straffes med tvangsmulkt hvis du ikke leverer skattemeldingen for næringsdrivende når du har mottar denne, understreker Skattebetalerforeningen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

For privatpersoner og pensjonister har fristen for å levere årets skattemelding, tidligere selvangivelsen, gått ut.

Men, for deg som har enkeltpersonforetak, aksjeselskap eller på annen måte er næringsdrivende og betaler skatt som dette, er leveringsfristen førstkommende torsdag, den 31. mai.

Og, i motsetning til andre skattebetalere næringsdrivende levere skattemelding, uansett om de gjør endringer eller lar den stå som den er.

Ifølge Skattebetalerforeningen kommer mange næringsdrivende sannsynligvis til å la være å levere, fordi de tror de slipper. De risikerer dermed å måtte betale tusenvis av kroner i dagbøter.

Næringsdrivende må levere selv om de verken har hatt inntekt eller aktivitet i løpet av 2017, og nye regler fra i fjor medfører at du kan straffes med tvangsmulkt hvis du ikke leverer skattemeldingen for næringsdrivende når du mottar denne.

Ble du stresset nå? Her er noe av det du må vite før du leverer skattemeldingen:

Hva skjer når jeg ikke har fått skattemelding for næringsdrivende?

På Skatteetatens nettside finner du en temaside med mye av det du må vite for å levere skattemelding for næringsdrivende, blant annet gjennom en egen starthjelp-side. Men, hvis du har startet egen virksomhet i løpet av fjoråret, kan det hende at du likevel har mottatt vanlig skattemelding for lønnstakere og pensjonister. Hva gjør du da?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer