Alle nyttårsforsetters mor

Er du en av dem som planlegger å stumpe røyken i år? Mandag morgen er et fint tidspunkt å begynne sluttprosessen. Her får du både råd og vink om hvordan du kan bli kvitt uvanen - og du kan finne ut hvor mye du kan spare på å slutte i vår eminente røykesluttkalkulator.

Publisert
Sist oppdatert

Hvor mye kan jeg spare?

Dårlig hud, ånde, rynker rundt munnen og økt risiko for kreft, til tross: Det økonomiske aspektet kan ofte være en stor motivasjonsfaktor til å stumpe røyken.

Vi har gjort utregningen enkel for deg: Ved hjelp av DinSides røykesluttkalkulator kan du finne ut hvor mye du sparer per dag, uke, måned og år, på å stumpe røyken.

I tillegg, kan du, om du er tilhenger av personlig belønning og imaginære gulrøtter, regne ut hvor mye du vil spare i en gitt periode. For eksempel: Drømmer du om palmesus og dus i påsken istedetfor øsregn og slapseføre på Mjølfjell?

Om du røyker 15 sigaretter om dagen har du 3.395 kroner ekstra å rutte med om du er røykfri fra 1. januar til 15. mars. En gulrot i tusenkronersklassen, med andre ord.

Sterkere lut

Noen ganger må det nok sterkere lut til enn gulrøtter, for å få slutt på både vaner og uvaner.

Trykk her for å lese mer om forskjellige røykesluttmetoder - og hvor mye de koster deg.

Festrøyker, eller nikotinslave?

- Jeg røyker kun i festlig lag.- Jeg tar bare den ene sigaretten etter maten.- Jeg har kuttet ned på røykingen. Masse. Nå røyker jeg bare når andre røyker. Og når jeg skal kose meg. Og når det er fest. Og når jeg er lei meg. Og når jeg er stresset. - og når jeg virkelig slapper av med ett glass rødvin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer