Kollisjon i utlandet

Alle på bilferie bør ha grønt kort i hanske­rommet

Det viser seg at de fleste skadesituasjoner lettere løser seg når du kan vise fram trafikkforsikringsbevis, ifølge If.

NÅR UHELLET ER UTE ... I EUROPA: Grønt kort, som er et bevis for at bilen din er ansvarsforsikret, får du kostnadsfritt tilsendt fra forsikringsselskapet ditt. Dette er lurt å ha med hvis du skal på bilferie i Europa denne sommeren. Foto: If.
NÅR UHELLET ER UTE ... I EUROPA: Grønt kort, som er et bevis for at bilen din er ansvarsforsikret, får du kostnadsfritt tilsendt fra forsikringsselskapet ditt. Dette er lurt å ha med hvis du skal på bilferie i Europa denne sommeren. Foto: If. Vis mer
Publisert

Alle norske kjøretøyer skal ha ansvarsforsikring, dette er pålagt av myndighetene. Du får et trafikkforsikringsbevis som forteller at bilen din har denne forsikringen.

Men, selv om du kan kjøre i store deler av Europa uten trafikkforsikringsbevis, også kalt «Grønt kort», anbefaler forsikringsselskapet If at du har det med i hanskerommet likevel.

- Det viser seg at de fleste skadesituasjoner blir løst lettere når du kan vise fram Grønt kort. Flere norske sjåfører har nemlig fått bøter fordi de ikke kan bevise at bilen har en gyldig ansvarsforsikring, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i en pressemelding.

Slik får du Grønt kort

Har du et kjøretøy med norske skilt, bilen være forsikret i et norsk forsikringsselskap, og som hovedregel vil de fleste norske forsikringsselskap begrense sin dekning til å gjelde kun i Europa, ifølge Norges Automobilforbund (Naf).

Grønt kort er altså et bevis med varighet på tre måneder som viser at du har ansvarsforsikring på bilen din. Du får tilsendt Grønt kort kostnadsfritt ved å henvende deg til forsikringsselskapet ditt før du reiser ut på bilferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer