- Alle tisser i bassenget!

- 1 av 5 gjør det med vilje, resten uten å vite om det, sier direktør i Folkehelseinstituttet.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver sommer kommer det rapporter om feriegjester som har blitt syke av badevannet og vi har referert utenlandske undersøkelser som avslører helsefarlig vannkvalitet i feriebassenget.

Tidligere i dag skrev i tillegg DinSide om en amerikansk undersøkelse som viser at 1 av 5 tisser i bassenget når de bader. Tilsammen utgjør dette en lite fristende coctail i forkant av feriens badeliv. Men er urinering i badevannet i seg selv et problem?

- Alle gjør det

Truls Krogh er direktør i avdeling for vannhygiene i Folkehelseinstituttet.

Ifølge ham er det ikke bare 1 av 5 som tisser i vannet. Alle gjør det.

- Kanskje er det så mange som gjør det med viten og vilje, men samtlige som bader tisser samtidig. Kroppen vår reagerer slik når vi kommer under vann. Vi lekker rett og slett. Du gjør det, og jeg gjør det - uten at vi merker det, sier direktøren.

Les også: De pinligste plagene

Krogh anbefaler derfor en tur på toalettet før bading, slik at lekkasjemengden minsker. Dessuten bør du også dusje skikkelig før du hopper i vannet.

Men er det så farlig?

Kanskje vil du ikke bade etter å ha lest dette, og det kan det være grunn til. Urin er riktignok ikke helsefarlig i seg selv, men i og med at den ødelegger klorstoffene som renser vannet, er det fritt fram for andre bakterier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer