Alle vil ha BSU-kunder

Det er tydeligvis ett eller annet som gir bankene tro på dagens unge. Bare én ensom svale, Handelsbanken, gir lavere rente på BSU-innskudd enn dagen styringsrente i vår liste over BSU-renter.

Publisert
Sist oppdatert

I ensom majestet, troner Handelsbanken nederst i prislisten vår med 1,5 prosent rente på BSU-innskudd - et kvart prosentpoeng lavere enn dagens styringsrente i Norges Bank.

Vågal prissetting

Det skal godt gjøres å få kunder med denne prissettingen. Blant de 143 bankene i vår prisliste, er Handelsbanken den eneste som gir rente under 1,75 til fremtidens boligkjøpere. Åtte banker tilbyr 1,75 prosent, mens de øvrige 134 bankene ofrer større og mindre marginer i BSU-markedet, og forsøker på denne måten å opparbeide seg en kundemasse blant de unge. Stort sett ligger innskuddsrentene godt over 2-tallet.

- Det er nytt for meg at renten vår er så lav i forhold til andre aktører, men til vårt forsvar må jeg bare si at vi har andre typer konti hvor vi ligger bedre an konkurransemessig, sier banksjef Dag Kjærsmo i Handelsbanken, og viser blant annet til deres totalkontotilbud, hvor kundene har gebyrfrihet under forutsetning av at 15.000 står rentefritt på lønnskontoen. - BSU-segmentet er nok et relativt lite segment hos oss, men vi skal se nærmere på betingelsene våre på dette produktet, avslutter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.