Alle vil ha BSU-kunder

Det er tydeligvis ett eller annet som gir bankene tro på dagens unge. Bare én ensom svale, Handelsbanken, gir lavere rente på BSU-innskudd enn dagen styringsrente i vår liste over BSU-renter.

Publisert
Sist oppdatert

I ensom majestet, troner Handelsbanken nederst i prislisten vår med 1,5 prosent rente på BSU-innskudd - et kvart prosentpoeng lavere enn dagens styringsrente i Norges Bank.

Vågal prissetting

Det skal godt gjøres å få kunder med denne prissettingen. Blant de 143 bankene i vår prisliste, er Handelsbanken den eneste som gir rente under 1,75 til fremtidens boligkjøpere. Åtte banker tilbyr 1,75 prosent, mens de øvrige 134 bankene ofrer større og mindre marginer i BSU-markedet, og forsøker på denne måten å opparbeide seg en kundemasse blant de unge. Stort sett ligger innskuddsrentene godt over 2-tallet.

- Det er nytt for meg at renten vår er så lav i forhold til andre aktører, men til vårt forsvar må jeg bare si at vi har andre typer konti hvor vi ligger bedre an konkurransemessig, sier banksjef Dag Kjærsmo i Handelsbanken, og viser blant annet til deres totalkontotilbud, hvor kundene har gebyrfrihet under forutsetning av at 15.000 står rentefritt på lønnskontoen. - BSU-segmentet er nok et relativt lite segment hos oss, men vi skal se nærmere på betingelsene våre på dette produktet, avslutter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer