Vipps overføring av penger

Alle Vipps-brukere skal få pengene rett på konto

Avtale med Nets skal gi alle kundene mulighet til å få pengene rett på konto.

RASKERE OVERFØRINGER: Nå skal alle kunder uansett bank, få overført pengene direkte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
RASKERE OVERFØRINGER: Nå skal alle kunder uansett bank, få overført pengene direkte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar ble det klart at flere banker gikk sammen om å satse videre på Vipps, samtidig som Sparebank1 bestemte seg for å avvikle mCash.

Nå vil et samarbeid med Nets snart føre til at kunder i alle bankene som er med i Vipps-samarbeidet får pengene inn på konto med en gang, skriver Nets i en pressemelding,

I dag er det kun DNBs kunder som har mulighet til å få pengene rett inn på konto når noen vippser penger.

Kunde i en annen bank enn DNB?

Skal man sende penger med Vipps til noen med en konto i en annen bank enn DNB, må mottakeren vente til neste oppgjør mellom bankene, og i verste fall til neste bankdag før de er på konto.

Det skal det nå bli slutt på, ifølge Nets, som har inngått en treårig avtale med Vipps. Det innebærer at Vipps skal benytte banknæringens løsninger for straksbetaling.

Avtalen innebærer, i første omgang, at kunder fra alle bankene i Vipps-samarbeidet får beløpet rett inn på konto, umiddelbart etter at det er vippset.

- Bakgrunnen for dette er nyheten vi kom med i februar med at 106 banker ble med på eiersiden i Vipps. Vi har hele tiden hatt en ambisjon om real-time overføringer, og når bankene gikk sammen om Vipps var dette noe som sto høyt på agenda. Avtalen med Nets bidrar i første rekke til at vi nå har infrastrukturen til å få dette til, forteller kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB til Dinside.

Innføres i løpet av 2017

Partene skal nå være i gang med å tilpasse systemene som gjør det mulig å få til en raskere overføring når det vippses mellom privatpersoner.

Det er forventet at de første bankene i Vipps-samarbeidet har tilrettelagt straksbetalinger for Vipps innen utgangen av året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer