Allergisk mot høsten

Når løvet faller, må vi ta raken frem. Men både rakingen og løvbrenningen kan gi allergiske reaksjoner.

Publisert
Sist oppdatert

Nyser du hele tiden? Det er ikke nødvendigvis forkjølelse som har rammet deg. Du kan være allergisk.

Allergisesongen er nemlig ikke over helt ennå. Allergikere bør derfor holde seg unna høstarbeid som raking av løv, skriver HealthDay.

- Hvis du er allergisk, vises det ved at symptomene varer lenge. En forkjølelse vil vare kanskje en uke eller to og fjernes av seg selv. Det vil ikke være vedvarende eller tilbakevendende, sier Dennis Spangler ved Atlanta Allergy Clinic, ifølge CNN.

Enkelte allergikere har større problemer på høsten enn på våren. Pollen kan spre seg når du kommer i nærheten av det, som ved å støvsuge eller rake.

RakingIfølge American Academy of Allergy, Asthma and Immunology må allergikere fremdeles passe seg for hagearbeid. Raking av løv kan nemlig gi allergiske reaksjoner. Så hvis du er pollenallergiker, bør du få noen andre til å ta seg av rakingen.

KomposthaugHaugen av løv som etter hvert samler seg på gressplenen, bør holdes unna huset. Kompost og gress bør også være i god avstand fra huset for å unngå at pollen eller mugg kommer inn i huset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer