Ny dagligvarekjede til Norge

Alltimat satser på døgnåpne og ubemannede butikker

Første butikk i kjeden er åpnet i Sverige, og nå kommer de til oss også.

ALLTID ÅPENT: De 50 kvadratmeter store Alltimat-butikkene dukker kanskje snart opp i ditt nærmiljø. Foto: skjermdump
ALLTID ÅPENT: De 50 kvadratmeter store Alltimat-butikkene dukker kanskje snart opp i ditt nærmiljø. Foto: skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vår svenske avdeling har nettopp åpnet sin første butikk, og målet er å åpne første butikk i Norge i løpet av andre kvartal 2021, sier Bendic Klevstadberget, daglig leder i 24-sju.

Det er dette selskapet som nå starter opp en helt ny dagligvarekjede her til lands: Alltimat. De skal etter planen basere seg på butikker på rundt 50 kvadratmeter med et begrenset vareutvalg - og butikkene skal være døgnåpne og ubemannede.

Klevstadberget sier målet er åpne ti butikker innen første kvartal 2022, og minst 60 butikker innen fem år.

Slik funker det

Alltimat-butikkene fungerer ved at kunden åpner BankID på smarttelefonen og skanner QR-koden ved inngangsdøren for å låse opp butikken.

Deretter plukker kunden ønskede varer, skanner dem i kassen og betaler med kort eller Vipps, skriver Finansavisen.

Konseptet minner altså om Coops døgnåpne butikk på Bogstadveien i Oslo, som åpnet sommeren 2019.

MATSVINN: Flere dagligvarebutikker tilbyr deg å handle «restevarer» hos tjenesten «Too good to go». Vi har sett på innholdet. Video: Eilin Lindvoll / Øystein Bergrud Fossum / Berit B. Njarga. Klipp: Tobias Fjeldvang / Dinside Vis mer

Søker folk som vil starte butikkene

På Finn.no har 24-sju og Alltimat ute jobbannonser der de søker franchisetakere, og i annonsen lokkes det blant annet med at du potensielt kan «bli den første i Norge som starter en døgnåpen helt ubemannet butikk», skriver NRK.

Selskapet oppfordrer også privatpersoner til å ta kontakt om de ønsker å starte en Alltimat-butikk.

Gjennomsnittlig investering for våre franchisetakere ligger på 300 000 til 700 000 kroner, avhengig om du ønsker å starte butikk i et eksisterende butikklokale eller velger vårt spesialtilpassede mobile lokal, skriver selskapet på sine hjemmesider.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer