Aloe vera redder liv

Plantesaft fra Aloe vera kan redde liv ved alvorlige ulykker. Forskere utvikler nå et væsketilskudd som kan redde livsviktige organer ved store blodtap.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere ved Universitetet i Pittsburgh i USA tester nå bruken av Aloe vera ved alvorlige blødninger. Forsøk på dyr viser at selv små tilskudd av plantesaften kan beskytte organer som bryter sammen ved store tap av blod.

Redder soldaterDe amerikanske forskerne mener dette blant annet kan få stor betydning for militært personell som blir skutt på slagmarken. Ofte vil soldater miste mye blod etter skuddskader fordi det er vanskelig å gi rask og god førstehjelp midt i en skuddveksling.

Resultatet er ofte at livsviktige organer bryter sammen og at soldaten dør før det blir mulig å gi en blodoverføring. Men med et raskt tilskudd av Aloe vera kan blodets evne til å levere oksygen til organene økes, og soldaten får en bedre sjanse til å overleve skadene.

- Vi håper denne plantesaften kan være en løsning på et betydelig problem både på og utenfor slagmarken. Soldater som blir skadet i kamp mister ofte store mengder blod uten at det finnes noen praktisk mulighet til å erstatte blodtapet raskt ved fronlinjen. Dette utløser en kjede av livstruende reaksjoner i kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer