- Alt blir b-varer

Vi har spurt elkjedene hva som egentlig skjer med returnerte varer.

Mange kunder ønsker å bytte noe de har fått eller kjøpt. Hva skjer med varene etterpå? Foto: Per Ervland
Mange kunder ønsker å bytte noe de har fått eller kjøpt. Hva skjer med varene etterpå? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse fra Posten viser at det er elektronikk som topper listen over varer vi kjøper på nettet: Alt fra komplette PC-er til små minnepinner selger som varmt hvetebrød, skal vi tro produsentene.

Ifølge Angrerettloven har du 14 dager på deg til å returnere en vare etter et fjernsalg, og angremuligheten gjelder selv om du har åpnet emballasjen, sett på og testet produktet. I tillegg opererer mange av elektronikkjedene med 30 dagers full returrett.

Med økt internettsalg som gir forbrukeren andre rettigheter enn ved vanlig butikkjøp, vil antallet returnerte varer også øke. Hva skjer med de varene folk har testet, men som de ikke vil ha likevel? Vi har stilt spørsmålet til noen av elektronikkjedene:

1) Hvor mange varer får dere i retur i løpet av et år?2) Hva skjer med varer som blir byttet inn, varer som kunden ikke vil ha?3) Hva skjer med varer som blir byttet inn på grunn av feil eller mangler?4) Selger dere b-varer?

    Elkjøp:

    1) - Tusenvis av nordmenn benytter seg hvert år av returretten. Noe eksakt tall har jeg ikke.

    2) - Kunden får tilbud om ny vare eller pengene igjen. Vi har klare rutiner for videre håndtering av returnerte produkter før vi gjør dette klart for salg. Dette inkluderer blant annet at produktet blir grundig sjekket for at de er komplette og fungerer 100 prosent, og eventuelle data blir slettet. Videre merkes returnerte varer om de har vært brukt eller ikke. Når produktet så blir lagt ut for salg, har kundene normalt muligheten til å gjøre et kupp!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.