Alt dette kan pantes

Det er ikke bare tomflasker som gir penger tilbake.

Med litt research og oppfinnsomhet kan du sannsynligvis få litt betalt for å levere inn saker og ting du ikke har bruk for. DinSide hjelper deg på veien. Foto: Per Ervland
Med litt research og oppfinnsomhet kan du sannsynligvis få litt betalt for å levere inn saker og ting du ikke har bruk for. DinSide hjelper deg på veien. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare tomflasker du kan levere inn og få penger for. Med en opprydning og litt økonomisk sans kan du sikre deg litt mer lommepenger, for eksempel til jul. Dermed kan du motbevise at nordmenn ikke gidder å spare penger, og i samme slengen gjør du miljøet en tjeneste. Det er bare å levere inn.

 • Flasker:Panteordninger for tomflasker i Norge er godt innarbeidet. Faktisk blir godt over 90 prosent av alle tomflasker og -bokser returnert gjennom panteordningen. Husk at du også kan pante kassene til 16 kroner per stykk.
 • Se også: Ikea gir deg penger for dette!

 • Gassflasker:En del gassflasker og gassbeholdere kan pantes dersom du ikke skal ha påfyll, men istedet vil levere beholderen. Forhør deg hos leverandøren eller hos nærmeste bensinstasjon.
 • Motorkjøretøy:De fleste kjenner nok også til at du kan få utbetalt 1.500 kroner i vrakpant dersom du vraker en gammel bil på en godkjent vrakplass, men visste du at noen får mye mer?
 • Disse får 25.000,- i vrakpant

 • Piggdekk:Både i Trondheim og Bergen kan du få pant for dine brukte piggdekk. I Trondheim får du 1.200 kroner ut året, mens du i Bergen får 800 kroner (200 kroner per dekk.)Du må imidlertid sende inn et søknadsskjema og ordningen gjelder kun for kjøretøy som ikke har benyttet ordningen tidligere.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer