2020 - momsgrensa forsvinner

Alt du må vite om handel fra utlandet

Store endringer - her får du dem enkelt forklart.

MOMSGRENSE: Fra 1. april må du betale merverdiavgift på alle pakker fra utlandet – det gjelder også varer som ble bestilt før den datoen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
MOMSGRENSE: Fra 1. april må du betale merverdiavgift på alle pakker fra utlandet – det gjelder også varer som ble bestilt før den datoen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert: Korrigert en feil om overgangsordningen som gjelder varer bestilt før 1. april.

Som kjent har regjeringen besluttet å avvikle den omstridte 350-kronersgrensen, noe som skjer i to intervaller. Fra 1. januar 2020 ble varer som defineres som næringsmidler, er særavgiftsbelagte eller restriksjonsbelagte, ilagt merverdiavgift og eventuell toll fra første krone, mens fra 1. april avvikles 350-kronersgrensen for øvrige varer, deriblant elektronikk.

Under kan du lese om hvordan reglene er for bestilling fra utlandet etter at momsgrensen forsvinner. Først tar vi for oss endringene som ble gjennomført 1. januar og hva som skjer 1. april.

Slik er reglene fra 1. januar

Tidligere i år ble momsgrensen for næringsmidler, som matvarer, godterier, brus, kosttilskudd og alt annet som kan konsumeres av mennesker, avviklet. Denne typen varer er ikke omfattet av den forenklede ordningen, så her kommer det også moms og toll fra første krone samt et fortollingsgebyr på 299 kroner.

For næringsmidler, alkohol og sigaretter som kommer inn til Norge er det ordinær tollbehandling på 299 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer