Forskjellen mellom garanti og reklamasjon

Alt du må vite om reklamasjonsretten

9 spørsmål du bør stille, og 9 svar du bør lese.

GRATIS REPARASJON: Om for eksempel telefonen din går i stykker av seg selv innen telefonens fem år lange reklamasjonsfrist, kan du ha krav på å få den reparert helt gratis. Og da handler det ikke om garantien. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GRATIS REPARASJON: Om for eksempel telefonen din går i stykker av seg selv innen telefonens fem år lange reklamasjonsfrist, kan du ha krav på å få den reparert helt gratis. Og da handler det ikke om garantien. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerrådet fikk i fjor 70.000 spørsmål og 10.000 klager fra norske forbrukere.

Butikkene Elkjøp, Expert og Lefdal er på topp 10-lista over selskaper de får mange henvendelser om, og på tredjeplass over produktkategorier kommer datamaskiner og mobiltelefoner.

- Her lurer vi på om butikkene kan forbrukerrettighetene godt nok. Vi opplever at mange avviser kunder som kommer og klager, og for eksempel sier at garantien ikke gjelder, sier direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Vel, loven gir uansett rett til å reklamere, så her er vi i dialog med de største kjedene. Dette betyr mye i utgifter for den enkelte, og det er også alvorlig for miljøet om vi kjøper nytt fremfor å reparere.

Forskjellen på reklamasjonsrett og garanti er en gjenganger både for Forbrukerrådet og Dinside. Så her er det vi mener du må vite, så du stiller sterkere i neste krangel med butikken:

LES MER:
Slik klager du på ødelagte produkter
5 grunner til å bruke det nye Forbrukerklageutvalget
Alt dette kan du kreve av butikken

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer