Alt du trenger å vite om reiseforsikring

Reiseforsikringen er en regning du bør betale med glede, ellers blir det for dyrt. Men hvilken type skal du velge?

Kjeltringer finnes overalt, men er du forsikret? Foto: Per Ervland
Kjeltringer finnes overalt, men er du forsikret? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, det går som regel bra. Den dagen uhellet er ute, blir det imidlertid både dyrt og surt å tenke over at du kunne vært sikret dersom du bare hadde tatt en telefon eller sendt en e-post på forhånd.

Stikkordet er selvsagt reiseforsikring, som normalt dekker sykdom på feriestedet, hjemreise, avbestillingsgebyrer og tyverier.

De tre alternativene, og vår favoritt

  • Reiseforsikring via kredittkortet. De fleste kredittkort har i dag reiseforsikring inkludert i årsprisen, men her gjelder det å ha tungen rett i munnen:

    Betingelsen er nemlig at du betaler hele, eller over 50 prosent av reisens transport - eller overnattingskostnader, med det aktuelle kredittkortet.

    Betaler du hele sydenturen med kredittkortet ditt er du altså i mål, men hvis du er på Norges-ferie med bilen din, kan du fort ligge dårlig an. Ved en eventuell skade på reisen presiserer nemlig Forbrukerrådet at det er du som kunde, som har bevisbyrden for at hele, eller hoveddelen av reisen faktisk er betalt med kredittkortet.

    En ting er at det kan være tungvint, men har du ved en forglemmelse betalt fergeturen eller et av hotelloppholdene med debetkortet i stedet for kredittkortet, kan du også fort havne utenfor kravet om beløpsdekning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer