Skattemeldingen 2019

Alt om aksjer på skattemeldingen

Det er noen nyheter i aksjeoppgaven, som du bør være ekstra oppmerksom på i år.

AKSJER: Du kan ha rett på fradrag for aksjeinntekter, men det er noe nytt i skattemeldingen som gjør at du følger ekstra nøye med. Foto: Berit B. Njarga
AKSJER: Du kan ha rett på fradrag for aksjeinntekter, men det er noe nytt i skattemeldingen som gjør at du følger ekstra nøye med. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Aksjeoppgaven bidrar til at du får de fradragene du har krav på fra dine aksjeinntekter, og oppgaven kom samtidig med skattemeldingen.

I år ble skattemeldingen og aksjeoppgaven sendt ut puljevis mellom 18. og 31. mars. Innleveringsfristen, dersom du har gjort endringer, er 30. april.

Marta Johanne Gjengedal, direktør for brukerdialig i Skatteetaten, ber deg ta en ekstra titt på aksjeoppgaven i år. Det er nemlig noen nye regler du bør få med deg for skatteåret 2019.

Dette kan gi aksjemangler i skattemeldingen

Du bør følge ekstra nøye med hvis selskapet du har aksjer i har...

  • blitt stiftet
  • kjøpt egne aksjer
  • hatt kapitalendringer i 2019

De nye reglene for formuesverdier i nystiftede, ikke-børsnoterte selskap innebærer at nystiftede selskap skal verdsettes likt som andre ikke-børsnoterte aksjer til skattemessig formuesverdi.

- For deg som har aksjer i et selskap som ble stiftet, har kjøpt egne aksjer eller hadde kapitalendringer i 2019, vil det bety at formuesverdien er ukjent for oss, ergo at dette ikke vil være forhåndsutfylt i skattemeldingen, sier Gjengedal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer