Coronaviruset

Alt om avdragsfrihet

Bankene stiller krav til kunder for å innvilge avdragsfrihet, også i disse dager, og det er ikke kun positivt å få lavere lånekostnader via denne løsningen.

KRISEHJELP: Mange nordmenn har fått deler av inntekten sin redusert i disse dager, for noen har hele inntekten falt bort. De sjekker gjerne mulighetene for å få lavere boliglånsrente eller avdragsfrihet nå, men det er noen ting de bør vite før de søker om sistnevnte. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix.
KRISEHJELP: Mange nordmenn har fått deler av inntekten sin redusert i disse dager, for noen har hele inntekten falt bort. De sjekker gjerne mulighetene for å få lavere boliglånsrente eller avdragsfrihet nå, men det er noen ting de bør vite før de søker om sistnevnte. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av coronavirus-utbruddet, børs- og oljeprisfall, permitteringer i flere bransjer og at styringsrenta er satt ned til et historisk lavt nivå, har flere banker varslet at de setter ned utlånsrentene sine, samt at de tilbyr kundene avdragsfrihet i en økonomisk krevende periode.

Avdragsfrihet betyr at du kun betaler renter og gebyr uten å måtte nedbetale selve lånet i en begrenset periode.

- Det er usikre tider i vente, og lavere renteutgifter vil du ha glede av, uansett hva som måtte komme. Men du bør fortsette å betale avdrag som før. Avdragsfrihet bør du bare vurdere hvis du virkelig trenger det, sa Elisabeth Realfsen i Finansportalen til Dinside i forrige uke.

Les mer om risikoen som kan følge med avdragsfrie perioder nederst i saken.

Dette krever bankene for å gi avdragsfrihet

Det er heller ikke alle boliglånskunder som kan få avdragsfrihet innvilget av banken i disse dager. De fleste bankene krever nemlig at privatøkonomien til kunden på en eller annen måte er påvirket av corona-krisa:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer