Alt om influensaen

Vi i Mozon får mange spørsmål om årets influensa. Her er svaret på mange av spørsmålene du lurer på - og noen fakta du sikkert ikke visste om

Publisert
Sist oppdatert

Årets influensa har planer om å sende hundretusener av nordmenn under dyna. Men det er fortsatt mulig å unngå sykdommen om du er forsiktig.

Vi har satt sammen en oversikt over noen av de spørsmålene som dere lurer på om influensaen. Og om du vil vite mer kan du lese flere saker her:

Først: Hva er egentlig influensa?Influensa er en virusinfeksjon som ofte opptrer som epidemier gjennom vinteren. Viruset smitter lett og kan gi en ubehagelig sykdomstid med feber, hodepine, muskelsmerter og hoste.

Influensaen har mer alvorlige symptomer enn en vanlig forkjølelse og kan i noen tilfelle føre til komplikasjoner som lungebetennelse.

Hjelper vaksinen?Influensavaksine er som regel den beste forsikringen mot den årlige influensaen. Men årets vaksine er ikke helt oppdatert mot den versjonen som sprer seg i Norge.

Det er allikevel ingen grunn til å ikke ta en vaksine mot influensaen hvis du er spesielt utsatt for komplikasjoner med en virusinfeksjon.

Hvem er det som bør ta vaksinen da?Nasjonalt Folkehelseinstitutt anbefaler at alle med alvorlige luftveissykdommer eller nedsatt lungekapasitet sikrer seg en vaksine. Det samme gjelder både voksne og barn med sykdommer som gir et nedsatt immunforsvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer