Alt om statsbudsjett 2005!

Får du mer eller mindre penger neste år. Og hva er de viktigste endringene som regjeringen foreslår? Her får du svaret, og kan i tillegg enkelt sjekke virkningene på din egen lommebok i vår nye skattekalkulator. Tør du?

Publisert
Sist oppdatert

Klokken 10 onsdag ble Statsbudsjettet for 2005 lagt frem.

Trykk her for å se om du får mer eller mindre skatt i vår nye skattekalkis!

Du finner alle artiklene om statsbudsjettet i denne artikkelen. Trykk på lenkene til høyre for å gå til et bestemt tema.

Lav rente

Eksperter DinSide har snakket med tror på fortsatt lav rente det neste året.

Mindre skatt

Skattelettene baller på seg oppover i lønnshierarkiet - jo mer du tjener, jo flere får du. Aller mest får millionlønningene.

Se skattelettene for de forskjellige inntektsgruppene her.

Se alle forslagene til skattelettelsene del 1 her.

Og her kan du lese om at den lite folkelige skatten på fordelen av å bo i egen bolig foreslås fjernet. Se skattelettelsene del 2 her.

Mer moms

Merverdiavgiftssatsene økes med ett prosentpoeng i regjeringens budsjettforslag. Regjeringen ønsker å overføre deler av skatt på arbeid til skatt på forbruk.

Momsøkning: Dyrere melk, transport og klær

Billigere alkohol

Foss foreslår at alkoholavgiftene ikke skal inflasjonsjusteres i 2004, det betyr i realiteten av du sparer penger når du går på Vinmonopolet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer