Valg 2019:

Alt om valglokaler, åpningstider, valgkort og stemmeseddel

Fem ting du bør vite om valget.

SLIK STEMMER DU: Alt du trenger å vite om valglokaler, stemmesedler, valgkort, personstemmer og «slengerstemmer». Foto: NTB scanpix
SLIK STEMMER DU: Alt du trenger å vite om valglokaler, stemmesedler, valgkort, personstemmer og «slengerstemmer». Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor skal du stemme, trenger du valgkort, hva kan du egentlig gjøre med stemmeseddelen - og når er absolutt siste frist for å stemme ved årets kommune- og fylkestingsvalg?

#1: Hvor er valglokalet?

Mens man kunne forhåndsstemme på et hvilket som helst valglokale, må du stemme i egen kommune på valgdagen. Og for deg som har flyttet den siste tiden: Det er den kommunen du var folkeregistrert som bosatt 30. juni 2019, som regnes som hjemkommunen din - og som du må stemme i.

Mange kommuner har flere valglokaler, og du står da fritt til å benytte hvilket som helst av dem.

Dersom du ikke vet hvor valglokalene i din kommune er, kan du sjekke både adresser og åpningstider på nettsiden valg.no - under fanen valglokaler.

Husk å sjekke åpningstidene for valglokalet du tenker å stemme ved: Selv om siste frist ved mange valglokaler er kl 21, er det noen som stenger tidligere.

#2: Må du ha valgkortet?

Nei, du må ikke ha med valgkortet for å få stemme, men ifølge valg.no forenkler det valgfunksjonærenes arbeid dersom du tar det med - og det går raskere for deg å stemme. Funksjonæren kan da scanne strekkoden på valgkortet for å registrere deg - kontra å måte gjøre dette manuelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer