Alternativ medisin kan hindre graviditet

Kvinner som gjennomfører IVF-behandling, kan slite enda mer med å bli gravide dersom de samtidig tar alternativ behandling.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner bør ikke kombinere IVF-behandling (in vitro fertility) og alternativ behandling, ifølge en ny studie. Den viser at enkelte metoder innen alternativ behandling kan redusere kvinnens sjanse for å bli gravid, melder nyhetsbyrået AP.

Forskere presenterte funnene på et møte i Frankrike tidligere denne uken. De har studert innvirkningen av refleksologi, urtemedisin, homøopati, kinesiologi og akupunktur hos kvinner som fikk behandling mot ufrivillig barnløshet gjennom et år.

En annen studie viser motsatte resultater!

Det var til sammen 20 prosent mindre sannsynlig at disse kvinnene som i tillegg fikk disse behandlingene, ville bli gravide.

Les også: Norges beste på barnløshet

Ikke slik man trorAv de 800 danskene som fulgte studien, hadde 261 prøvd alternative behandlingsmetoder som refleksologi, urtemedisin, homøopati, kinesiologi og akupunktur.

- Leger har en tendens til å tro at disse behandlingsmetodene er gunstige. Men de er kanskje ikke så fordelaktige som vi tror, sier Dr. Jacky Boivin, ved Cardiff University, som var overrasket over studieresultatene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer