Egen pensjonskonto (EPK)

Alternativ pensjonskonto

Det er ikke alle som får mulighet til å ha én egen pensjonskonto, og blant de som får det, er det heller ikke sikkert én konto for hele pensjonssparingen er det beste alternativet.

PENSJON: Nå kan mange av oss samle all pensjonssparingen sin på én konto, men denne nye ordningen gjelder ikke alle. I tillegg er det noen som kan gjøre det lurere i å ikke samle all pensjonen ett sted. Det kan du lese mer om i saken under. Video: Michael Jæger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje fått med deg at egen pensjonskonto endelig ble tilgjengelig for rundt 1,5 millioner nordmenn forrige uke, men som dette tallet indikerer, er det ikke alle som får tilgang til kontoen:

  • Alle som jobber i en privat bedrift med innskuddspensjon, er omfattet i den nye ordningen.
  • De som ikke er omfattet, derimot, er offentlig ansatte og ansatte i private bedrifter med ytelsespensjon og hybridordning, samt nordmenn som har flyttet til utlandet og de over 180 000 som er helt arbeidsledige.

Ikke EPK for deg? Ta grep likevel!

De som ikke får egen pensjonskonto (EPK) bør faktisk være ekstra påpasselige for å unngå at pensjonen deres «spises opp» av høye kostnader og gebyr, ifølge spareøkonom Bjørn Erik Sættem i Nordnet.

Det er nemlig slik at selv om du jobber i det offentlige, er hjemmeværende, arbeidsledig eller av en annen grunn ikke får EPK, kan du ha gamle, dyre pensjonskapitalbevis fra tidligere jobber i privat sektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer