Alternativt i vekst

Produsentene av alternativ medisin og urtemedisiner kan se lyst på fremtiden. Eksperter mener salget vil øke enda mer i 2005.

Publisert
Sist oppdatert

Alternativ medisin blir stadig mer akseptert i Norge.

En av fem nordmenn foretrekker alternativ behandling fremfor skolemedisin, og mange kan godt tenke seg å prøve en eller flere typer av alternativ medisin.

Og for de som selger produktene sine i Europa, kan 2005 bli et svært godt år.

- Det er en klar trend til at alternativ medisin selges utenom kjente kanaler som apoteker, og mer gjennom billigere steder som supermarkeder og postordreselskaper.

- Vi importerer flere urter fra Asia og dyrker flere produkter her hjemme, sier Joerg Gruenwald som leder rådgivningsfirmaet Phytopharm Consulting, i følge nettmagasinet Nutraingredients.

Urter og bønnEn amerikansk undersøkelse viser at en av tre amerikanere nå bruker en eller annen form for alternativ behandling. Og om man regner religiøse handlinger som alternativt, vil hele to av tre mene at vanlig skolemedisin ikke er tilstrekkelig for å kurere sykdom, skriver avisen Washington Post.

Urtemedisiner som solhatt, ginseng og ginkgo biloba er blant de mest populære tilskuddene i Norge. Meditasjon, yoga og massasjer brukes av noe færre mennesker, mens akupunktører og kiropraktorer er populære blant de som trenger en behandler til å hjelpe seg med helseproblemene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer