Alternativt mer populært

Vanlig skolemedisin er ikke lenger nok. Nå blir stadig flere mennesker friske av alternative behandlingsformer

Publisert
Sist oppdatert

Bruker du noen form for alternativ medisin? I så fall er du langt ifra alene. Stadig flere mennesker i den vestlige verden vurderer nå alternative behandlingsformer for å ta vare på helsen sin eller kurere sykdom.

Urter og bønnEn ny amerikansk undersøkelse viser at en av tre amerikanere nå bruker en eller annen form for alternativ behandling. Og om man regner religiøse handlinger som alternativt, vil hele to av tre mene at vanlig skolemedisin ikke er tilstrekkelig for å kurere sykdom, skriver avisen Washington Post.

Urtemedisiner som solhatt, ginseng og ginkgo biloba er de mest populære tilskuddene. Meditasjon, yoga og massasjer brukes av noe færre mennesker, mens akupunktører og kiropraktorer er populære blant de som trenger en behandler til å hjelpe seg med helseproblemene.

Økende i NorgeAkkurat hvor mange som tyr til alternativ behandling i Norge er ikke sikkert. En tidligere undersøkelse viser at en av fem skandinaver har brukt alternativ medisin og at stadig flere stiller seg positive til slik behandling.

Akupunktur, homeopati, urtemedisin, fotsoneterapi og kiropraktikk regnes som de mest populære behandlingsformene i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer