Alternativt mot kvinneplager

Sjøgrens syndrom, inkontinens, og pms er typiske kvinneplager som får lite oppmerksomhet. Ny forskning viser imidlertid at det finnes håp - i naturen.

Publisert
Sist oppdatert

Mange kvinner går i årevis rundt med kroniske muskelsmerter, unormal tretthet og tørre øyne, tørr hud uten å vite at de kan være rammet av Sjøgrens syndrom.

Professor i medisin, Ingemar Joelsson, har i mange år jobbet med kvinnehelse og har fattet en ny interesse for alternativ medisin for å lindre plager som tørre slimhinner og tørr hud..

- Sjøgrens syndrom er en reumatisk sykdom som først og fremst angriper voksne kvinner. Rundt to til tre prosent av befolkningen lider av sykdommen, og i dag behandles mange med østrogen, sier Ingemar Joelsson til Mozon.no

Han sier at risikoen for brystkreft blant pasienter som bruker østrogenmedisin, vekket hans interesse for naturlige midler. Og spesielt virkningen av tinved-busk. Nyere studier viser nemlig at olje fra tindvedbusken kan virke positivt mot tørre slimhinner og atopisk eksem.

Klar bedringEn dobbel blindet, placebo-kontrollert studie som nylig ble gjennomført ved Gynekologisk Senter i Turku i Finland viser positive resultater. Studien som ble lagt frem i Stockholm, omfatter 25 kvinnelige pasienter med Sjøgrens syndrom i alderen 37 til 66 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer