Alternativt mot migrene

Den viltvoksende planten Legepestrot kan være utgangspunktet for en ny medisin mot migreneanfall.

Publisert
Sist oppdatert

Migrene kjennetegnes ved kraftige anfall av hodepine og er et problem for over 10 prosent av befolkningen.

Kvalme, konsentrasjonsproblemer og muskelsmerter er også forbundet med anfallene som kan vare i opptil tre døgn av gangen.

Heldigvis finnes det medikamenter som kan lindre problemene, men de er slett ikke uten uønskede bivirkninger. Amerikanske leger har derfor testet ekstrakter fra planten Legepestrot som en forebyggende behandling av migrene. Og resultatene er svært gode.

Betydelig reduksjonLegene ved Albert Einstein College of Medicine i New York testet et ekstrakt av Legepestrot på 230 migrenepasienter over en periode på fire måneder.

Resultatene viste at en dose på 75 milligram to ganger om dagen kunne redusere anfallene med 45 prosent. Kontrollgruppen som fikk et narre-ekstrakt opplevde også en bedring, men i langt mindre grad. Dårligere effekt fikk også en gruppe pasienter som fikk lavere doser av ekstraktet.

- Betydningen av denne behandlingen kan lett sammenliknes med andre medikamenter mot migrene, som betablokkere og antidepressiva. Mange av disse pasientene liker ikke tanken på å bruke medikamenter hver dag, og for dem er Legepestrot et alternativ som nå har en bred vitenskaplig dokumentasjon, forteller forskningsleder Richard Lipton til nyhetsbyrået Reuters Health.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer