– Altinn åpner ikke i dag

Du kan glemme å sjekke selvangivelsen i dag.

Det kan ta lang tid før du kan sjekke selvangivelsen på nett. Foto: Altinn
Det kan ta lang tid før du kan sjekke selvangivelsen på nett. Foto: Altinn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste nytt fra Brønnøysundregistrene er at Altinn ikke kommer til å åpne slusene igjen i dag. Tjenesten ble stengt tirsdag ettermiddag, som følge av et svært alvorlig sikkerhetsbrudd.

– Brønnøysundregistrene legger stor vekt på sikkerhet og har nulltoleranse overfor brudd på personvern. Vi åpner derfor ikke løsningen før vi er helt sikre på at løsningen fungerer som den skal, uttaler fungerende direktør i Brønnøysundregistrene, Håkon Olderbakk, i en pressemelding.

I pressemeldingen heter det at det er funnet noen konkrete problemområder å jobbe videre med i Altinn-løsningen. Løsningen skal testes til Brønnøysundregistrene er sikre på at den virker som den skal. Resultatene av dette vil si noe om når de kan åpne løsningen.

Men en ting er i alle fall sikkert: Altinn vil ikke bli åpnet i dag.

Altinn er nettportalen som har ansvaret for å drifte og levere elektroniske skjemaer til offentlige myndigheter, deriblant selvangivelsen. Det er Brønnøysundregistrene som har ansvaret for Altinn.

Oppleves frustrerende

Skattedirektoratet samarbeider med Brønnøysundregistrene om å få orden på problemene med Altinn. Heller ikke der er det noen som kan si noe mer om når folk får sjekket skatten på nettet igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer