- Alvorlig

Dårligere bemanning i Nav gjør at det nå tar hele 15 uker å få behandlet søknad om arbeidsavklaringspenger og seks måneder å få behandlet uføresøknad.

ØKER: Saksbehandlingstiden øker for uføretrygd og AAP. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
ØKER: Saksbehandlingstiden øker for uføretrygd og AAP. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den viktigste årsaken er at Nav Arbeid og ytelser har en lavere bemanning og mindre overtidsbruk i 2023 enn vi hadde i 2022. Dette skyldes endrede rammevilkår, sier direktør Stine Olsen i Nav arbeid og ytelser til Dagsavisen.

Hun legger til at det har vært nødvendig å prioritere sykepenger.

- Flere må nå vente lenger på å få saken sin behandlet. Det ser vi alvorlig på, og vi forsøker å unngå at noen som har rett til en ytelse, blir stående uten inntektssikring. Det gjør vi blant annet ved å prioritere dem som har ventet lengst på svar. Det er også satt av ekstra penger til saksbehandling av søknader om uføretrygd høsten 2023, sier Olsen.

Det er Elisabeth Thoresen i AAP-aksjonen som har varslet om at saksbehandlingstiden hos Nav har økt. Hun sier man nå får høre om folk som venter hele åtte måneder på vedtak om uføretrygd.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer