Amerikanske nettbutikker vil ikke ha deg

Stadig færre amerikanske nettbutikker vil selge til deg som bor i Norge. Hittil er det Amazon.com som tydeligst gir deg en kald skulder.

Publisert
Sist oppdatert

På Amazon.coms hjelpeside, står det nå i klartekst - fritt oversatt: "Garantispørsmål og restriksjoner fra produsenter hindrer oss i å sende en del produkter til alle land..." Etter dette kommer en lang liste over produkter som ikke kan sendes til andre land enn USA.

Sorry...

Da han ville bestille et Canon digitalt kamera, fikk Ivar Maaø fra Oslo dette svaret fra Amazon.com (vår oversettelse):- "Dessverre, men for tiden kan vi ikke sende følgende varer ut av USA:Kamera og fotoprodukterMobiltelefoner og tilbehørData- og videospillPCerElektronikkSmykker og klokkerKjøkken og husholdningsutstyrBladabonnementerFriluftsutstyrSoftwareVerktøy og jernvareprodukterLeker og spillSpedbarnsutstyrVarer fra den amerikanske kjeden Target"- Jeg har kastet bort uhyggelig mye tid på å prøve å finne en amerikansk nettbutikk som er villig til å handle med meg, forteller Maaø, som forteller at Amazon er den eneste hittil som har svart med så klar tale.

- Jeg har prøvd utallige nettbutikker i USA, men alle med negativt resultat. Det er jo synd siden dollar-kursen nå er svært gunstig. Nå fikk jeg imidlertid grunnen svart på hvitt, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer