Ammetips for nybegynnere

Publisert
Sist oppdatert

For nybegynnere i ammefaget

Her finner du svar på spørsmål om forberedelse til amming og den første ammingen, om råmelken, hvordan melken forandrer seg, når den kommer melken for alvor og råd om barnet trenger tillegg.

Av Dr. Gro Nylander

Kan jeg gjøre noe for å forberede brystene til ammingen? Er det riktig at det er viktig å herde brystknoppene? Noen sier at det er bra å dra i brystknoppene, andre at det kan være farlig?

Du behøver verken å smøre, massere eller børste brystene mens du er gravid. De forandrer seg mye på slutten av graviditeten, og er klar til amming når barnet er født. Dersom du har veldig ømtålige brystknopper, kan du gå en del uten BH eller klippe små hull i BH'en slik at brystknoppene blir herdet gjennom å gni seg mot tøyet. Hvis du vil herde brystknoppene ved å dra i brystknoppene, vil det ligne det på det som skjer når barnet suger. Men vær oppmerksom på at stimulering av brystknoppene kan gi sammentrekninger av livmoren på slutten av graviditeten, og iblant sette i gang fødselen.

Hvor fort etter fødselen skal jeg begynne å amme?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer