- Amming ikke astmamedisin

Flere eksperter har hevdet at amming kan forebygge astma og allergi. Nå sier kanadiske forskere det stikk motsatte.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en rekke år har forskerne kranglet om hvorvidt amming kan forebygge astma og allergi. Ja, det kan det, har mange hevdet.

Folkehelseinstituttet skriver blant annet på sine hjemmesider at amming ser ut til å kunne redusere risikoen for enkelte astmalignende plager i de første leveårene.

Nå hevder imidlertid kanadiske forskere det motsatte. Ifølge deres studie ble ikke risikoen for verken astma, høysnue eller eksem redusert selv om mødrene ammet barna mye lengre enn vanlig. Det reduserte heller ikke forekomsten av positive prikktester for allergi skriver nettstedet Science Daily.

Sliter du med ammingen? Liggestilling kan gjøre det lettere:

Økt risiko- Vi fant ikke bare at amming ikke hadde noen effekt - resultatene antyder til og med en økt risiko for positive hudtester på allergi, sier Dr. Michael Kramer.

Kramer, som blant annet er professor i pediatri, epidemiologi og biostatistikk ved Mc Gill University i Canada, og hans kolleger observerte først 14.000 nyfødte barn ved ulike sykehus i Hviterussland. Deretter fulgte de opp barna da de var 6,5 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer