Amor for seksten øre minuttet

Innvandrerbutikkene har ikke bare presset prisene på hvitløk og tomater. Også Telenor har fått hissige konkurrenter i sjappene på Oslos østkant.

Langdistansekommunikasjon koster, men det finnes råd.
Langdistansekommunikasjon koster, men det finnes råd. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Angelo stod på trappen en måned etter at jeg kom hjem fra ferien. Da han hadde reist hjem, fulgte daglige timelange, amorøse telefonsamtaler:

- Ja, jeg elsker deg også. Avsindig. Til evig tid.

Det var vanskelig å se forskjell på regningen og telefonkatalogen som Telenor ga meg i vår. På siste side i den spesifiserte fakturaen stod 6.589 kroner. Dagen etter kom mobiltelefonregningen. Men gudene er likevel nådige. For Kanthan Ratnam på Dayanaa Telecom Service AS i Grønlandsleiret på Oslos østkant har motgift som hindrer at jeg går i samme fella neste gang.

-Telefonkortet koster 90 kroner. Du kan ringe i 550 minutter med det. Det er veldig billig, sier Ratnam.

Med Ratnams Super Card koster samtalene 16 per minutt mot Telenors 63 øre, og utgjør følgelig en besparelse på nesten 75 prosent.

Telefonkort

Systemet er enkelt: Du kjøper telefonkort. Skrap vekk folien og frem kommer det en kode. Ring deretter telefonnummeret som står oppført på telefonkortet; tross norskklingende nummer kobles du gratis til en utenlandsk sentral. Slå nummeret du ønsker å ringe, vent på svar, og voilà, du har spart 75 prosent på utenlandssamtalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer