Erstatning for strømbrudd

AMS-måleren gir automatisk kompensasjon

Om vinteren oppstår det oftere strømbrudd, og da er det ikke dumt å ha ny strømmåler i sikringsskapet.

BEREDSKAP: Skulle det oppstå en krisesituasjon av større eller mindre omfang, som for eksempel et lengre strømbrudd, lønner det seg å ha noen ting i beredskap. Video: Berit B. Njarga. klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det begynner å bli ei stund siden norske husholdninger begynte å få installert de nye, digitale strømmålerne, ofte omtalt som AMS.

Disse AMS-ene gir strømkundene mange fordeler, blant annet avleser de strømforbruket sitt fra time til time - noe som sikrer bedre kontroll med hvor mye strøm du bruker til enhver tid, samt gjør det lettere å sammenligne strømregningen med hva strømmen koster på kraftbørsen.

En annen fordel med AMS-ene er at de også gir nettselskapene bedre kontroll over problemer med strømnettet, og gir oversikt over hvor det har vært strømbrudd og varigheten på dette, skriver Enerwe.

Dermed kan kompensasjonen for langvarige strømbrudd automatiseres.

Erstatningen mange ikke kjenner til

Det er ikke lenge siden Dinside skrev om strømbrudderstatning sist.

Tidligere har det vært sånn at strøm- og nettkundene selv har måttet be om kompensasjon for langvarige strømbrudd, men fra januar 2021 automatiseres denne prosessen.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er det kun rundt en tredjedel av nettkundene som kan få kompensasjon som faktisk fremmer krav om dette i etterkant. Derfor er det slett ikke så dumt at dette snart går av seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.