Anbefaler mer amming

Leger anbefaler kvinner å la morsmelk være den eneste maten til barnet de første seks månedene.

Publisert
Sist oppdatert

Bare en av syv kvinner ammer i seks måneder uten å gi annen mat til barnet. Inkluderer man mødrene som også gir annen mat, ammer en tredjedel av kvinnene.

Kun morsmelkNår man utelukkende ammer skal barnet ikke innta vann, juice, kumelk eller babymat. Mens 62 prosent ammer på denne måten den første uken etter fødselen, faller tallet til 14 prosent etter et halvt år.

Til tross for at det er sunt for både mor og barn, er det få som gir morsmelk som eneste mat de første seks månedene. Amerikanske leger mener ifølge MSNBC News at mens man utelukkende ammer det første halvåret, bør man amme i tillegg til å gi annen mat de neste seks månedene.

ForebyggendeUndersøkelsen har ikke tatt for seg hvorfor så få kvinner ammer i de anbefalte seks månedene. Forskerne tror en av grunnene er at mange raskt vil tilbake på jobb.

Amming kan redusere risikoen for øreinfeksjoner, diare og hjernehinnebetennelse hos barnet. Det beskytter dessuten mot krybbedød, diabetes, overvekt og astma. Også moren drar nytte av ammingen. Amming reduserer risikoen for eggstokk- og brystkreft. Det er også sannsynlig at det hjelper mot hoftebrudd og benskjørhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer