Ande-ekstrakt mot influensa

Når årets influensa-epidemi setter inn, kan du prøve det nye homøopatimiddelet oscillo. Det er laget av ande-ekstrakt og har vist god virkning i flere studier.

Publisert
Sist oppdatert

Ande-ekstrakt mot influensaHvis du rammes av influensa, kan du prøve det nye homøopatimiddelet oscillo. Det er laget av ande-ekstrakt og har vist god virkning i flere studier.

Det mest solgte influensamiddelet i Europa de siste årene er det homeopatisk legemiddel Oscillococcinum fra Boiron, oscillo på folkemunne. Det er laget av ekstrakt fra andelever og -hjerter. Fra desember 2001 er oscillo også i salg på norske apotek.- Flere kliniske studier viser at Oscillococcinum reduserer både varighet og intensitet av influensa sykdom. Opptil 70 prosent av pasientene var smertefrie etter fire dager, viser en av studiene, sier dr Bernt Rognlien ved Balderklinikken.- Hvorfor virker middelet så bra?- Mange fugler, bl.a. ender, kan lagre influensavirus i kroppen uten å bli syke. Man vet ikke om det er en fortynning av influensavirus, eller om det er ekstrakt av immunstoffer fra endene som gjør at oscillo virker, sier Rognlien, som opplyser at oscillo er det mest solgte homeopatiske legemiddelet i verden. Oscillo bør tas med en gang symptomene starter, og senere hver sjette time de første to dagene. Granulatet smaker godt og skal smelte på tungen. Det tas minst 15 minutter før eller etter måltider.En rekke bildforsøk, såkalte placebo-kontrollerte studier, dokumenterer at oscillo virker. Middelet kan brukes både forebyggende og behandlende, det har best effekt dersom det tas tidlig i influensa-forløpet. - Har du kontakt med personer som er syke, skal det tas forebyggende med en dose hver uke, sier Rognlien.HH, mozon.no sist oppdatert 01.02.2002

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer